Poznaj cudowny świat Pokemonów, zostań ich trenerem i stań się mistrzem!
Pokemon przekręcił oczami. - O, to tutaj! - powiedział i wskazał łapką na pewne miejsce, nic tam nie było z wyjątkiem sporej kałuży i Pokemonów. Były tam Geoude, Graveler (czy coś takiego), Golbaty, Zubaty, Mareepy, Flaffy, a także Chikority oraz Bayleefy, i kilka Belsprout.
- Spróbujemy złapać Mareepa? - pytam się pokemona i od razu wyciągam pokeball
- Czemu nie... To elektryczny Pokemon, może się przydać na niektóre typy. No, to słucham, jakiego użyć ruchu? Jupii, moja pierwsza walka ^^
- No dobra! Użyj zasłony dymnej, że go zaskoczyć, a później krąg ognia!
Mareep gdy został trafiony Zasłoną Dymną domyślił się, że go zaatakują! Uniknął i użył Wyładowania.
P - 90
M - 100
Mareep: He, he... Takim czymś mnie nie zaskoczysz, jestem bardzo szybkim Pokemonem!
- W sumie to mam pytanie do Mareepa... Na razie przerwijmy walkę. W sumie to ja tu tak stoję i Cię atakuje ( a właściwie to mój pokemon), a może ty nie chcesz do nas dołączyć. Wiesz. Ja do niczego Cię nie zmuszam...
Mareep zastanowił/a się. - Hmm... Nigdy żaden trener mnie tak nie potraktował. A więc rozumiesz co mówię. Hmm... Każdy mnie atakował, a ja walczyłem i.. Jak chcesz, mogę się do Ciebie dołączyć.
- Cieszę się. - pogłaskałam Mareepa - Ale zacznijmy walkę od początku, bo Provato bardzo się nastawił. Zaatakuj Pierwszy! Dobrze?
- Nie ma sprawy! - krzyknął Pokemon i użył Grzmotu.
- Miotacz płomieni! - krzyknęłam do mojego pokemona - unikaj jego ataków!
Mareep zaatakował, lecz Provato również silnie.
P - 80
M - 75
- Całkiem nieźle! - Pokemon użył Elektro-Akcji
- Użyj Miotacza Płomieni i Akcji, jednocześnie!
Wyszło coś w rodzaju "Płomiennej Akcji".
M - 60HP
PS: Odpiszesz w przygodzie?
Jasne
---
- Dobrze! Teraz Tunel, a później Miotacz płomieni!
- Zaskoczę Cię! - Mareep również używa Tunelu i atakuje.
Prov - 60HP